KsaR Living Ibiza

Vakantie Ibiza, reizen Ibiza, vakantie boeken, eiland, Ksar Living, Harissa stijl, huis huren IbizaVijftien jaar geleden verruilde binnenhuisarchitect Yvonne Hulst definitief haar woon- en werkplaats Amsterdam voor het kosmopolitische eiland Ibiza. Samen met haar partner Alberto Cortes ontwikkelden zij aan de ‘goudkust’ van Ibiza een nieuw woonconcept voor hen die zich een tweede huis op dit mediterrane eiland kunnen veroorloven.

Ksar Living, Harissa Stijl

 

 

 

 

 

Het meest westelijke eiland van de Balearen geniet al jaren Internationale bekendheid met de enorme toestroom van extravagante paradijsvogels. Zij komen hier niet voor de natuur, maar voor ‘la fiesta’ in het beruchte partycircuit. In discotheken als Amnesia, Pascha, Space en het legendarische Cafe del Mar leveren wereldberoemde dj’s als Tiësto en Armin van Buuren een bijdrage aan de uitzinnige feestvreugde. Gelukkig zijn er ook rustiger streken, zoals het prachtige natuurreservaat Cala d’Hort alwaar dit feesttoerisme geen voet aan de grond zal krijgen.

Goudkust

Op het schaduwrijke terras van restaurant La Sardina Loca in het plaatsje Cala Carbo, wacht ons een hartelijk ontvangst door Yvonne en Alberto. Jarenlang was Yvonne een succesvol onderneem- ster met drie bekende interieurwinkels in Amsterdam. Een niet geplande vakantie vanwege een relatiebreuk bracht haar naar dit zonover- goten eiland. Binnen een jaar deed een nieuwe liefde haar besluiten om alle drie de winkels te verkopen, en zich definitief op Ibiza te vestigen. Levensgezel Alberto, zoon van een Spaanse gastarbeider in Nederland, deed destijds zaken in de modebranche en woonde voor zijn werk 11 jaar in India. Tijdens een business trip ontmoetten zij elkaar in Amsterdam. Wat de twee bij elkaar bracht was hun wederzijdse passie voor design en stijlvolle interieurs. Hard werken, een goede smaak en neus hebben voor de allernieuwste trends op een plek waar al deze eigenschappen geapprecieerd worden bracht hen succes en fortuin. Want al waren het ooit de hippies die hier in de in de late jaren zestig van de vorige eeuw neerstreken, vandaag de dag is het de internationale jetset die hier privacy en luxe verlangen in hun vakantievilla.

Inspelend op deze markt kochten Yvonne en Alberto in vijftien jaar tijd regelmatig oude finca’s (boerenstulpjes) op de meest exclusieve locaties van het eiland, en restaureerden ze in de oude traditionele Moorse stijl tot riante droomvilla’s. Vervolgens gaven zij de nieuwe eigenaars styling- en interieuradviezen, mengden oriëntaalse meubels met modern design, legden zwembaden aan en voorzagen de badkamers van de allernieuwste accessoires. KsaR Living werd een feit.
Omdat veel huiseigenaren – onder wie de succesvolle thriller schrijfster Saskia Noort, stylist John Kattenberg en vele andere bn’ers – soms maar korte tijd op Ibiza verblijven, werd het Harissa concept bedacht, het verhuren van de prachtige villa’s tijdens de vakantieperiodes. De gedachte dat vakantiegangers wel een à twee weken in een luxueuze villa met namen als Can Baba, The Kasbah of villa Uma willen vertoeven, gaf nieuwe inspiratie. Alle villa’s beschikken immers over een heerlijk zwembad, een must voor diegene die hier in juli en augustus reserveren. Een aantal villa’s liggen op loopafstand van het strand met een weergaloos uitzicht op Es Vedrà. De spectaculaire rotsformatie met een hoogte van maar liefst 382 meter die pal voor de kust oprijst vanuit een azuurblauwe zee.

In- en verkoop

Als fervente reizigers en stylisten kopen Yvonne en Alberto complete interieurs, fraaie exotische accessoires en linnengoed in Italië, Spanje, Singapore, Bali en Marokko, of laten die in sommige gevallen ter plekke vervaardigen om de villa’s van de rich & famous mee in te richten. Mooi voorbeeld is hun nieuwste project The Giri Residence, een luxe boutique hotel & Spa in het noordelijk gelegen Sant Joan.

Vakantie Ibiza, reizen Ibiza, vakantie boeken, eiland, Ksar Living, Harissa stijl, huis huren Ibiza