Gemaakt met passie

Een toegewijde pastafamilie

De familie Martelli bestaat uit ambachtelijke “pastamakers” die, sinds 1926 de pasta zelf produceren en gebruik maken van traditionele systemen. Ze gebruiken de beste harde tarwesoort en fijne meelsoorten, die gekneed worden met koud water en gebruik makend van bronzen trekplaten. Het droogproces wordt gedaan met lage temperaturen en neemt 50 uur in beslag. De pasta krijgt op deze manier de goede smaak en garandeert een hoge poreusheid. Dankzij deze eigenschappen gaat de pasta erg goed samen met klassieke sauzen, zoals: “pesto”, “carbonara’ (ei en spek), tomatensaus, boter en Parmezaanse kaas – en met nog veel meer andere sauzen. Vanwege de bijzondere poreusheid, moet deze pasta ‘al dente’ gekookt en snel afgegoten worden. De familieleden werken in de pastafabriek en zien toe op het product, zodat een goede pasta ontstaat, volgens de beste Italiaanse traditie. De karakteristieke gele verpakking staat voor de continuïteit van deze Toscaanse traditie.

GEMAAKT MET PASSIE EN DAT PROEF JE!

De familie Martelli, ambachtelijke pastamakers sinds 1926, pasta, gerecht, Italie, eten, recepten, culinair

Spaghetti alle vongole

Ingrediënten:

(voor 4 personen)

2 teentjes knoflook
kies een goede extravergine olijfolie
250 gram venusschelpen per persoon
70 gram spaghetti van Martelli per persoon
fijngehakte peterselie
fijngehakte rode peper of peperoncino
algenzout
citroen

De Vongole of Venusschelpen zijn te verkrijgen bij de betere visboer.
De overheerlijke pasta van Martelli is te verkrijgen bij de importeur van Martelli Nederland www.martellipasta.nl

 

Bereidingswijze:

Week de schelpen een uur in water en laat ze goed uitlekken.
Doe de schelpen in een pan met wat olijfolie en roerbak ze met wat schijfjes knoflook en gesneden peterselie.
Voeg wat algenzout toe en als de schelpen open zijn zet het vuur uit. (De evt. nog dichte schelpen verwijderen.)

Kook de spaghetti ‘al dente’ in ruim water met een klein scheutje olijfolie. Dan de spaghetti laten uitlekken in een vergiet.
De uitgelekte pasta door de schelpen roeren.
Strooi hierover wat fijngemaakte peperoncino en bestrooi het geheel met nog wat vers gehakte peterselie.
Naar smaak wat citroen toevoegen.

 

De familie Martelli, ambachtelijke pastamakers sinds 1926, pasta, gerecht, Italie, eten, recepten, culinair

en Fusilli con salciccia fresca, een gerecht van het Italiaanse platteland 

Ingrediënten:

(voor 4 personen)

400 g fusilli van Martelli
goede extravergine olijfolie
4 verse Italiaanse worsten, of runderworstjes
2 teentjes knoflook
2 sjalotjes
1 takje rozemarijn
2 blikjes gepelde tomaten
1 eetlepel oregano
verse peper
zout
pecorino

 

Bereidingswijze:

Snij alle kruiden en haal het vlees van de worsten uit het velletje.
Verwarm de olijfolie in de koekenpan en bak de grove stukken worst zacht aan in de pan.
Voeg de sjalot, de knoflook en rozemarijn toe.
Na 2 minuten voeg de tomaten uit blik toe, en breng de saus op smaak met wat zout, peper, en oregano.
Zet dit op een laag vuurtje tot het een mooie dikke saus is.

Rasp ondertussen de pecorino.

Kook de pasta ‘al dente’. Voeg een klein scheutje olijfolie toe aan het water.
Laat de pasta uitlekken in een vergiet, doe terug in de pan en schep de saus door de fusilli.
Schep de pasta in een diep bord en bestrooi hierover naar smaak de geraspte pecorino.

Buon appetito!

Met dank aan: de familie Martelli Italië, en importeur Martelli Nederland   www.martellipasta.nl
Santmedia.nl   www.santmedia.nl

HOME